Skip to main content

Fortæl os om dit projekt og vi hjælper dig videre

Fortæl os om dit projekt og vi hjælper dig videre

Miljø

Fra starten da vi begyndte at tegne på vores huse tog vi udgangspunkt i at skåne vores miljø og bruge mindst muligt af jordens resurser ved at bygge mindre boliger, men også bruge historisk og moderne viden og teknologi, så en kunde ikke kommer til at opleve kompromiser i forhold til komfort, anvendelse og holdbarhed i vores huse.

Økonomisk skal der være en gevinst ved at vælge vores huse, så man får større personlig frihed ved f.eks. at have færre udgifter til varme, strøm og vand

Materialer

Vores huse bygges i præfabrikerede træelementer som lagrer CO2 og disse elementer er produceret i Danmark.

Præfabrikerede elementer sikrer en byggeproces med mindst muligt affald og at huset er bygget under de rette betingelser. Byggeprocessen er også hurtigere med præfabrikerede elementer, da en bygning hurtigt kan lukkes.

Vi har i Danmark mange hundrede års erfaringer med at bygge med træ i vores klima, hvilket sikrer en lang levetid.

Træ er også et materiale som er nemt at reparere eller udskifte, hvilket er med til at sikre en længere holdbarhed.

Vores fokus er på at spare materialer, minimere mængden af affald og arbejde med materialer som også kan genanvendes eller er genbrugsmaterialer.

Letvægtskonstruktion

Vores opbygning af vores vægtykkelse er 15 cm. tyndere end almindelige facader, da vi ikke bruger beton eller mursten i vores vægopbygning, men har en let facade konstruktion i træ som sparer CO2 og sikrer et byggeri som er nemt at reparere eller vedligeholde. 

Sådan en vægkonstruktion opfylder alle gældende grav til isoleringsevner i nybyggeri, så boligen bruger mindst mulig energi og kan betegnes som et lavenergihus. 

I Skovhuset på 148 kvm. giver de tyndere vægge f.eks. samlet 5.4 kvm ekstra indvendige kvadratmeter eller for kr. 100.000,- ekstra plads i forhold til et almindeligt beton/teglstenshus på en mindre grundflade.

Varme

Alle vores huse har en varme og ventilationsløsning fra Living Better, hvilket giver vores huse en bæredygtig ventilation, fordi det system kombinerer intelligente Ventilationsvinduer med én enkelt varmepumpe.
Pumpen suger den fugtige luft til sig. I stedet for bare at sende den ud af boligen, genvinder pumpen varmen til gulvvarme og brugsvand.

I forhold til konventionelle løsninger gør Living Better det muligt at forenkle byggeriet og spare et ventilationsanlæg, fjernvarme, varmepumpe-udedel og ofte også solceller.

Samlet får man med Living Better et meget lavt energiforbrug og lave driftsomkostninger.

Strøm

Som tilkøb til vores huse er det muligt at få installeret solceller med en batteribank.

Ved at have en batteribank tilknyttet ens solceller, så har man mulighed for at fordoble sin selvforsyningsgrad med helt op til 60 – 70%, da alt strømmen som genereres henover dagen, nu bliver opmagasineret i batteribanken, så strømmen kan bruges om aftenen/natten når man er hjemme, så ens bolig er selvforsynende indtil næste dag.

Dette setup sikrer en et meget lavere samlet energiudgift i ens bolig og uafhængighed af energipriser, så man opnår en større personlig frihed.

Vand

I vores huse er det muligt, at tilkøbe recirkulationsbrusere som renser og genanvender ens brugsvand.

Med sådan et brusesystem kan man spare 80% af ens vandforbrug når man tager bad, men også spare energi, penge og mindske ens CO2 udledning.

Det er også muligt at installere et vandrensningssystem fra f.eks. Hydraloop i ens hus.
Det system renser og genbruger vandet fra husholdning, hvilket igen er med til at skåne jordens resurser samtidig med at man sparer penge.

Indeklima

I vores huse arbejder vi med at skabe et sundt indeklima ved, at have en konstruktion som kan ånde.

Vi bruger ikke plastik, syntetiske eller petrokemiske materialer i vores huse og sammen med ventilationsvinduerne i huset opnår man derved et sundt indeklima.

Akustik

En vigtig del af ens indeklima er også at ens bolig har en god akustik.

Derfor har vi altid en god akustikregulering i vores huse, så det er nemt at kommunikere og undgår et indeklima, hvor lydniveauet bliver for højt og det er ubehageligt at opholde sig flere mennesker af gangen.